Cara Nak Buat Inti Kacang Merah
Tambahkan gula pasir gua melaka garam dan daun padan. Masukkan tepung dalam acuan.
Rahsia Masak Inti Kacang Merah Sedap Likat Tahan Lama
Simpan doh di dalam peti sejuk selama 30 minit.
. Nak banyak kuah guna 2 tin. Jangan Terlepas Resipi Menarik Di Channel Rasa. Untuk kuihnya masukkan air panas dalam sagu hingga sagu boleh dibulatkan.
Satukan kesemua bahan A dan uli hingga sebati. Setlah sejuk bulat-bulatkan inti. Panaskan mentega di dalam kuali tumis bawang besar dan bawang putih hingga wangi.
Masukkan bayam celur yang dicincang sedikit krim masakan dan kacau rata. Hi semua atas permintaan ramai kali ni Che Nom akan sediakan menu istimewa nisempena Aidilfitri yang bakal tiba tak berapa hari je lagi. Tenyeh-tenyeh buat lubang untuk isi inti dan tutup.
Tapis dan buang semua air buah dalam tin tu. Leperkan sagu dan letakkan inti kacang hijau tadi pastikan tidak tebal. Ada 2 kaedah masak rendang iaitu bertumis dan tak bertumis dan kali ni Che Nom sediakan versi tumis sebab tgk Aunty Aini yang femes dengan rendangnya tu masak dgn Gordon Ramsey rendang daging style yang bertumis dan memang.
Ketuk-ketuk sedikit belakangnya sampai terkeluar. Gaul sebati bahan doh. Kemudian tuang susu cair di dalam bekasjag.
250 gram kacang tanah hancur 100 gram gula kastor 1 sudu besar butter Cara-cara. Bakar 20 min suhu 180200C ikut oven. 7 keturunan saya memang guna susu cap Carnation je kalau nak buat cocktail ni.
Untuk intinya rendam kacang hijau semalaman dan rebus hingga empuk. Selepas bakar baru keluarkan. Sementara itu buat inti quiche.
Rahsia Masak Inti Kacang Merah Sedap Likat Tahan Lama
Rahsia Masak Inti Kacang Merah Sedap Likat Tahan Lama
Rupanya Inti Kacang Merah Guna Biji Kecil Lebih Manis Mudah Empuk Mingguan Wanita
Comments
Post a Comment